Skip to content

Instituut Sapiens wordt ‘snelkookpan’ voor groene ideeën

Foto: Canva/ThisIsEngineering

Foto: Canva/ThisIsEngineering

In Amsterdam komt een ‘creatief centrum’ waar jonge professionals zich gaan bezighouden met grote vraagstukken over onze leefomgeving, zoals klimaat en biodiversiteit.

Het is een initiatief van Naturalis Biodiversity Center, Vrije Universiteit Amsterdam, architectenbureau MVRDV en ontwikkelaar Edge. Het ambitieniveau is hoog. Sapiens wil naar eigen zeggen ‘versnelling brengen in oplossingen voor kwesties die op dit moment maatschappelijke aandacht vragen’, zoals voedsel, klimaat, biodiversiteit, schoon drinkwater, schone oceanen, financieringsinstrumenten, armoedebestrijding, mobiliteit en stedelijke omgeving.

Sapiens moet een soort ‘snelkookpan’ worden waar wetenschappers, kunstenaars, ambtenaren en medewerkers van bedrijven samenwerken aan projecten ‘die onze planeet verbeteren’. Tegelijkertijd is publiek welkom in het instituut dat aan de Zuidas komt en worden bezoekers aan het denken gezet door tentoonstellingen, debatten en lezingen.

Partners en jonge professionals gezocht

Het is de bedoeling dat Sapiens in het najaar van 2021 van start gaat. De oprichters zoeken in de tussentijd partners om mee samen te werken en roepen jonge professionals op zich aan te melden voor het platform.

“In Sapiens kunnen we samen werken aan oplossingen. Met de wetenschap kunnen we ver komen, maar we hebben de praktijk nodig om het waar te maken”, legt directeur Edwin van Huis van Naturalis Biodiversity Center uit.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin