Skip to content

JBS bouwt innovatiecentrum voor kweekvlees in Brazilië

JBS, het grootste vleesbedrijf van de wereld, bouwt een research & development-centrum voor kweekvlees dat zich richt op een efficiënter productieproces.

Updated on:
Business
Nieuws
Het nieuwe onderzoekscentrum van JBS in Brazilië gaat zich richten op het efficiënter maken van het productieproces van kweekvlees. - Foto: JBS

Het nieuwe onderzoekscentrum van JBS in Brazilië gaat zich richten op het efficiënter maken van het productieproces van kweekvlees. Foto: JBS

JBS, het grootste vleesbedrijf van de wereld, bouwt een nieuw research & development-centrum voor kweekvlees in Brazilië. Het onderzoekscentrum gaat zich richten op het efficiënter maken van het productieproces van kweekvlees.

JBS gaat naar verwachting $ 62 miljoen (€ 59 miljoen) investeren in het JBS Biotech Innovation Centre. Het bedrijf bouwt het onderzoekscentrum in Florianópolis. Het wordt de grootste in Brazilië. In drie fases wil JBS de faciliteit opbouwen:

  • Fase 1: bouw van de labfaciliteiten

  • Fase 2: opzetten van een pilotfabriek

  • Fase 3: een productiefaciliteit op industriële schaal

Die laatste fase is om de ‘technische en economische levensvatbaarheid’ van kweekvlees aan te tonen. Het bedrijf wil kweekrundvlees produceren, en ook kip-, varkens- en visvlees. Dit centrum moet dienen als een basis voor toekomstige kweekvleesproductielocaties van JBS. Het doel is uiteindelijk om dit vlees efficiënter, meer schaalbaar en goedkoper te maken. De planning is dat het R&D centrum eind 2024 geopend zal worden.

JBS bouwt ook kweekvleesfabriek in Spanje

Het is niet de eerste keer dat JBS investeert in kweekvlees. Eerder dit jaar kondigde het Braziliaanse bedrijf aan een fabriek te bouwen in Spanje. Deze fabriek wordt gebouwd door BioTech Foods. Daarvan heeft JBS 51% van de aandelen in handen. Naar eigen zeggen gaat de fabriek in Spanje de grootste ter wereld worden.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin