Skip to content

CZAV neemt peulvruchtenspecialist Termont & Thomaes over

Akkerbouwcoöperatie CZAV neemt de peulvruchtspecialist Termont & Thomaes over.

Termont & Thomaes

Termont & Thomaes maakt de producten ook klaar voor de industrie (conditioneren, schonen en bewerken). Foto: Canva

Akkerbouwcoöperatie CZAV neemt de peulvruchtspecialist Termont & Thomaes over. De coöperatie noemt de overname de volgende stap in de eiwitstrategie.

Termont & Thomaes is een in- en verkooporganisatie van peulvruchten, granen en zaden en maakt de producten ook klaar voor de industrie (conditioneren, schonen en bewerken). Met de overname zegt CZAV de positie in de eiwittransitie te versterken. Het anticipeert naar eigen zeggen op de verwachte toekomstige ontwikkelen. De coöperatie verwacht dat de vraag naar lokaal geteelde peulvruchten zal toenemen en heeft het doel al haar leden te faciliteren in de ontwikkeling en kansen in plantaardige eiwitten. Jurriaan Visser, Manager Granen, Zaden en Peulvruchten bij CZAV zegt over de overname: “We zijn ervan overtuigd dat we op deze manier de Europese voedingsindustrie van de beste lokaal geteelde peulvruchten kunnen voorzien.”

Opzetten keten

Begin 2023 nam CZAV al een meerderheidsbelang in handelaar Casibeans. Casibeans richt zich op de aan- en verkoop van hoogwaardige peulvruchten voor de voedingsindustrie. CZAV krijgt door het meerderheidsbelang en de samenwerking toegang tot de Europese en internationale markt van peulvruchten.

Green Deal

CZAV is bezig met het opbouwen van een keten voor de geteelde gewassen: van veld tot voedingsindustrie. De landbouwcoöperatie heeft zich gecommitteerd aan de Green Deal Eiwitrijke Gewassen, waarvan het doel is om de teelt en consumptie van peulvruchten in Nederland te stimuleren.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin