Doorgaan naar artikel

Keijzer wil betaaltermijn grote bedrijven halveren

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

De termijn waarop grote bedrijven de rekening van kleine bedrijven moeten betalen, wordt verkort van zestig naar dertig dagen.

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken heeft hiervoor een wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer. De halvering van de betaaltermijn is het gevolg van de evaluatie van de huidige Wet betaaltermijnen grote bedrijven. Hierbij is duidelijk geworden dat grote bedrijven rekeningen van kleine bedrijven steeds langer laten liggen voordat ze overgaan tot betaling. Gemiddeld wordt nu zo’n 41 dagen na de factuur betaald.

Meer financiële ademruimte

“Veel zzp’ers en mkb’ers komen in de knel als ze lang op hun geld moeten wachten. Dat kan al problemen opleveren als het goed gaat met de economie, laat staan in de moeilijke economische periode die nu door het coronavirus is ontstaan. Snellere betaling biedt ondernemers meer financiële ademruimte en geeft ze een grotere kans om deze economische crisis door te komen”, aldus Keijzer. Het wetsvoorstel van Keijzer moet nog door de Tweede Kamer en de Eerste Kamer worden goedgekeurd voor de wet van kracht wordt.

Snel delen

Image
Mariska Vermaas

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin