Kraft Heinz verkoopt poederkaasbedrijf aan Kerry

30-08 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Voedingsbedrijf Kraft Heinz verkoopt zijn business-to-business-poederkaasactiviteiten aan de Ierse Kerry Group.

Het gaat om een tak van het bedrijf die valt onder de ingrediëntenactiviteiten. De verkoop omvat een productiefaciliteit in Albany in de Amerikaanse staat Minneapolis. Volgens Kraft Heinz valt de verkoop onder ‘de voortdurende en actieve optimalisatie van de portefeuille van het bedrijf’.

Lactalis

Kraft Heinz verkocht eerder een groot deel van zijn kaasactiviteiten aan Lactalis. Het Franse zuivelbedrijf legde daar toen $ 3,2 miljard neer voor de natuurlijke, geraspte en speciaalkaas-activiteiten van het voedingsbedrijf in de VS en Canada. Naar aanleiding van deze verkoop eiste het Amerikaanse ministerie van Justitie dat Kraft Heinz twee merken kazen, Athenos en Polly-O, moest verkopen voordat de kaasdivisie over mocht naar Lactalis. Athenos werd toen gekocht door het Zwitserse zuivelbedrijf Emmi. Polly-O ging naar het Amerikaanse kaasbedrijf BelGioioso.

Minder grote rol voor kaas

Onbekend is hoeveel er nu betaald wordt voor de poederkaasactiviteiten in de VS. Duidelijk is dat Kraft Heinz zijn portfolio opnieuw aan het inrichten is en dat kaas daarin een minder grote rol speelt. Het voedingsbedrijf heeft naast een ingrediëntentak merken onder de paraplu als Philadelphia, Brinta, De Ruijter, Honig en Wijko. Het Ierse Kerry heeft naast verschillende zuivelproducten ook ingrediënten voor de voedingssector, zoals smaakstoffen.

Kloosterman
Meer over


Beheer