Skip to content

Lidl stopt met invliegen van AGF

Supermarktconcern Lidl stopt met het invliegen van groente en fruit. De prijsvechter wil de impact op het klimaat verminderen.

Foto: ANP

Foto: ANP

Supermarktconcern Lidl stopt met het invliegen van groente en fruit. De prijsvechter wil de impact op het klimaat verminderen en zet daarom naar eigen zeggen als eerste grote landelijke supermarkt in Nederland deze stap.

Producten die van elders werden ingevlogen, zijn volgens een woordvoerster bijvoorbeeld peulvruchten en aspergetips. Deze zullen straks nog wel bij Lidl beschikbaar zijn, maar worden dan bijvoorbeeld per boot naar Nederland getransporteerd. Quirine de Weerd, senior manager Corporate Social Responsibility and Relations bij Lidl Nederland: “Wij hebben ons gecommitteerd aan het halen van het Klimaatakkoord van Parijs. Dit besluit draagt bij aan onze duurzaamheidsdoelstellingen en past bij ons als duurzame, efficiënte en kostenbewuste organisatie.”

De zegsvrouw van Lidl benadrukt dat klanten nauwelijks iets van de verandering zullen merken. Bij Lidl komen, afhankelijk van het seizoen, bijna alle producten van de groente- en fruitafdeling van Nederlandse bodem, zo legt het concern uit. De keten heeft in Nederland zo’n 440 filialen.

Lidl Zweden

Lidl Nederland volgt hiermee de stap van Lidl Zweden. Zij kondigde in september aan geen groenten en fruit meer per luchtvracht te vervoeren. Of andere Europese takken van de supermarkt volgen is nog niet bekend.

Medeauteur: Alieke Hilhorst

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin