Doorgaan naar artikel

Máxima opent Amerikaanse vestiging Kipster

Koningin Maxima heeft met een videoboodschap de Amerikaanse vestiging van Kipster geopend in North Manchester.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Kipster werkt in de Verenigde Staten samen met MPS Egg Farms, die 11 miljoen leghennen hebben. Foto: Bert Jansen

Kipster werkt in de Verenigde Staten samen met MPS Egg Farms, die 11 miljoen leghennen hebben. Foto: Bert Jansen

Koningin Máxima heeft met een videoboodschap de Amerikaanse vestiging van Kipster geopend in North Manchester.

In haar videoboodschap zegt koningin Máxima trots te zijn op de samenwerking tussen Nederland en de Verenigde Staten bij het verduurzamen van de voedselketen. Ze spreekt haar waardering uit voor Kipster als ontwikkelaar van een klimaatneutraal ei, waarbij de kippen alleen gevoerd worden met bijproducten die niet meer gebruikt worden voor humane consumptie.

Niet het moment om stil te staan

“De toekomst van onze planeet staat op het spel, met al haar mensen en dieren en ons hele ecosysteem. Als we het hebben over duurzame landbouw, is dit niet het moment om stil te staan. Als landbouwlanden die toonaangevend zijn op het gebied van innovatie, moeten we oplossingen blijven creëren die verandering teweeg zullen brengen. Vandaag gaat het over kippen. Morgen kunnen het koeien en varkens zijn. En overmorgen de landbouw als geheel”, prijst Máxima de Amerikaans-Nederlandse samenwerking. Volgend jaar kunnen doelen alleen behaald worden als er goed wordt samengewerkt.

Kipster werkt in de Verenigde Staten samen met MPS Egg Farms, die 11 miljoen leghennen hebben. De eieren worden onder andere via Kroger verkocht met als kenmerk ‘next level cage-free’ verkocht. De kippen in het bedrijf zijn live te bekijken.

Snel delen

Image
Mariska Vermaas

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin