Skip to content

Meatless Farm met veredelingsbedrijf Equinom in zee

Updated on:
Nieuws
Eiwittransitie
Foto: Canva

Foto: Canva

Meatless Farm en zijn dochterbedrijf Lovingly Made Ingredients hebben aangekondigd samen met veredelingsbedrijf Equinom te gaan werken.

Hierdoor mag Meatless Farm gebruik gaan maken van nieuwe bestanddelen van erwten die Equinom heeft ontwikkeld. De samenwerking zorgt ervoor dat verschillende producten van Meatless Farm de innovatieve erwteneiwitten van Equinom gaan bevatten. Met de samenwerking hopen de bedrijven beter te kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar eiwitten, die volgens de verwachting zal verzevenvoudigen in de aankomende jaren tot 97 miljoen metrische ton, blijkt uit onderzoek van BCG.

Vermindert het energie- en watergebruik

Het gebruik van het nieuwe erwteneiwit levert volgens de bedrijven 15% meer eiwitten op en vermindert het energie- en watergebruik, waarmee Meatless Farm stappen maakt aan de energieneutrale bevoorradingsketen die het bedrijf nastreeft.

Het Israëlische Equinom is een veredelingsbedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van niet genetisch gemodificeerde producten, zoals nieuwe graansoorten. Het bedrijf ontwikkelde in 2020 een sesamzaad-variëteit die in West-Europa geteeld kan worden.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin