Skip to content

Mora groeit door vraag naar vegasnacks

Updated on:
Business
Nieuws
Eiwittransitie
Foto: ANP

Foto: ANP

Mora, de bekende fabrikant van snacks, gaat de productie uitbreiden.

De locatie in Maastricht wordt uitgebreid en het aantal medewerkers gaat van 400 naar 500 personen. De groei is vooral nodig door de groeiende vraag naar vegetarische snacks. Dat meldt de regionale omroep in Limburg L1. Volgens de zender heeft moederbedrijf McCain de fabriek van Mora aangewezen als groeilocatie om de Europese markt uit te bouwen. Daarbij gaat het vooral om vegetarische snacks zoals cheese nuggets en mozzarella sticks voor levering aan grote fastfoodketens.

Nieuwe hal en meer ploegen

In Maastricht moet een nieuwe hal verrijzen die met de laatste technieken moet zorgen voor snacks met een betere smaak en textuur. De productiecapaciteit wordt niet alleen groter door een grotere fabriek, het aantal ploegdiensten gaat omhoog van drie naar vijf, zodat de fabriek 24 uur per dag door kan draaien. De nieuwe producthal moet in oktober in gebruik worden genomen.

Moederbedrijf McCain

Aardappelverwerker McCain is indirect eigenaar van Mora. Het Canadese aardappelconcern heeft meerdere fabrieken in Nederland en is sinds 2016 eigenaar van snackfabrikant Van Geloven. Van Geloven heeft naast Mora (overgenomen in 2006) ook merken als Hebro, Welten, Van Lieshout en de eigen lijn onder merknaam Van Geloven. In 2016 kwamen daar net voor de overname door McCain nog enkele klinkende namen bij zoals de merken Van Dobben en Kwekkeboom.

McCain verkoopt in Nederland aardappelproducten zoals diepvriesfriet onder eigen naam, maar daarnaast ook verse aardappelproducten onder het merk CêlaVíta dat in 2012 is overgenomen.

Snel delen

Wim Esselink
Wim Esselink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin