Mosa Meat breidt uit naar industriële productieniveaus

18-10 | |
De pilotlocatie van Mosa Meat in Maastricht. - Foto: Mosa Meat
De pilotlocatie van Mosa Meat in Maastricht. - Foto: Mosa Meat

Het in Maastricht gevestigde kweekvleesbedrijf Mosa Meat breidt uit. In de buurt van de bestaande pilotlocatie van het bedrijf wordt een nieuw industrieel productie- en ontwikkelcentrum opgezet.

Daar komen productielijnen op industriële schaal, waar grotere productiehoeveelheden rundvlees gemaakt kunnen worden.

Er wordt bijna 2.800 vierkante meter toegevoegd aan de bestaande onderzoeks- en productieruimtes. Daarmee komt het totale oppervlak op ruim 7.300 vierkante meter. Volgens Mosa Meat maakt de uitbreiding de locatie ’s werelds grootste kweekvleescampus. Het plan is om het centrum voor industriële productie volgend jaar te openen.

Meer personeel

Mosa Meat breidde niet alleen uit in meters. De afgelopen 3 maanden is het productieteam vervijfvoudigd naar 15 personen. In een paar jaar tijd is het team uitgebreid naar ruim 160 medewerkers, waarvan 80 wetenschappers. Het kweekvleesbedrijf stelt dat deze ontwikkelingen Mosa Meat dichter bij commercialisering brengt.

Toelating wetgevende instanties

Mosa Meat is voor commercialisering afhankelijk van toelating van wetgevende instanties. Kweekvlees is een nieuw voedingsproduct waarvoor in de Europese Unie een langdurig toelatingsproces geldt. Singapore is het enige land ter wereld waar, op kleine schaal, verkoop van kweekvlees, van het bedrijf Eat Just, is toegestaan.

Lees ook: Mosa Meat: ‘Lokale grondstoffen gebruiken voor kweekvlees’

Kloosterman


Beheer