Mosa Meat haalt nog eens € 8 miljoen op

23-02 | |
Mark Post, medeoprichter van Mosa Meat, met een kweekvleeshamburger. - Foto: Mosa Meat
Mark Post, medeoprichter van Mosa Meat, met een kweekvleeshamburger. - Foto: Mosa Meat

Kweekvleesbedrijf Mosa Meat heeft nog eens € 8 miljoen opgehaald en sluit daarmee het derde en laatste deel van een investeringsronde.

Het totale bedrag dat is opgehaald is € 70 miljoen. Een van de nieuwe investeerders in het bedrijf is de oprichter van thuisbezorgd.nl en CEO van Just Eat Takeaway, Jitse Groen. Ook Nutreco, producent van vee- en visvoer, investeerde in deze laatste ronde.

Nutreco ging al eerder een strategische samenwerking aan met Mosa Meat. Volgens Nutreco-CEO Rob Koremans is de samenwerking met Mosa Meat een belangrijk onderdeel van de strategie van Nutreco ‘om te helpen voldoen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige eiwitten’.

Stap dichter bij realiseren missie

Maarten Bosch, CEO bij Mosa Meat: “De afronding van deze financiering brengt ons een stap dichter bij het realiseren van onze missie om een schonere, vriendelijkere manier te ontwikkelen om echt rundvlees te maken. Onze partners brengen enorme strategische capaciteiten en expertise met zich mee en delen onze sterke toewijding om de duurzaamheid van ons wereldwijde voedselsysteem te vergroten.”

Nieuwe fase

Het geldbedrag zal Mosa Meat gebruiken om de huidige pilot-productiefaciliteit in Maastricht uit te breiden, een productielijn van industriële omvang te ontwikkelen, het team uit te breiden en het kweekvlees te introduceren bij consumenten. Bijna negen vacatures heeft het bedrijf momenteel uitstaan. Volgens Mosa Meat gaat het bedrijf in 2021 een nieuwe fase in. “We schalen de productie op en bereiden ons voor om het regelgevingsproces te starten.” Kweekvlees heeft in Europa nog geen toelating als nieuw voedingsmiddel. Singapore ging vorig jaar als eerste land ter wereld akkoord met de verkoop van kippenvlees, specifiek kippenvlees in kipnuggets, van het bedrijf Eat Just.

De oprichters van Mosa Meat, Mark Post en Peter Verstrate, introduceerden in 2013 de eerste kweekvleeshamburger. In 2016 werd Mosa Meat opgericht. Het bedrijf gebruikt dierlijke cellen om ‘echt’ vlees te kweken.

Kloosterman

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.