Skip to content

Multiphase Dryers krijgt investering voor duurzaam drogen reststromen

Het bedrijf kan nu pilots gaan draaien met drogen van voedingsreststromen met laagwaardige restwarmte.

Afbeelding

Oprichter Merlijn Chardon bij de condenserende droger, die wordt aangedreven met laagwaardige restwarmte. - Foto: Van Assendelft Fotografie

Start-up Multiphase Dryers heeft een investering gekregen vanuit het Limburg Vroege Fase Fonds van het Limburgs Instituut voor Ontwikkeling en Financiering (LIOF). Het bedrijf kan nu pilots gaan draaien met drogen van voedingsreststromen met laagwaardige restwarmte.

Met de investering kan Multiphase Dryers beginnen met pilots met monostromen reststromen. Het bedrijf wil ervaring op doen met de drogers zodat ze verder door ontwikkeld kunnen worden voor commerciële toepassing. Hoeveel het LIOF heeft geïnvesteerd, is niet bekend gemaakt. In 2024 wil Multiphase Dryers de pilot gaan draaien bij een voedselproducent of verwerker.

Restwarmte om te drogen

Multiphase Dryers maakt gebruik van laagwaardige restwarmte, in plaats van kostbare hoogwaardige warmte. Door restwarmte te gebruiken die vrijkomt bij andere productieprocessen kunnen reststromen, volgens oprichter Merlijn Chardon, op een betaalbare en groene manier opgewaardeerd worden. De drogers die het bedrijf ontwikkelt zijn met name interessant voor bedrijven met vochtrijke en bederfelijke reststromen, zoals aardappelschillen en bierbostel.

Bekijk de video: Energiezuiniger drogen met restwarmte

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin