Skip to content

Naplasol investeert €50 miljoen in mycoproteïne

Naplasol investeert €50 miljoen in het opzetten van de productie van mycoproteïne in de Vlaamse plaats Bree.

Updated on:
Business
Nieuws
Naplasol

Foto: Adobe Firefly, gegenereerd met AI

De Belgische eiwitproducent Naplasol investeert €50 miljoen in het opzetten van de productie van schimmeleiwitten (mycoproteïne).

Het bedrijf steekt €50 miljoen in een moderne productiefaciliteit in het Vlaamse Bree. De fabriek heeft uiteindelijk een capaciteit van 10.000 ton per jaar, maar het bedrijf heeft de ambitie om op termijn uit te breiden van 100.000 ton. Het bedrijf levert de schimmeleiwitten aan voedingsproducenten die er vervolgens vleesvervangers van maken.

Veos

Zelf produceert Naplasol geen eindproducten en is een dochterbedrijf van het Vlaamse Veos. Dit bedrijf haalt eiwitten uit varkens- en runderbloed. Met Naplasol begeeft Veos zich sinds 2020 op de plantaardige eiwittenmarkt.

Nederland in mycoproteïne

Er zijn steeds meer bedrijven die beginnen met mycoproteïne. Het Britse vleesvervangersmerk Quorn werkt al jaren met de schimmeleiwitten, maar in Nederland zijn er ook een aantal bedrijven die hiermee zijn begonnen: The Protein Brewery en Enough. De producten van Quorn worden al in Nederland en in het buitenland verkocht.

Lees ook: Mycoproteïne voor vleesvervangers in opkomst

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin