Skip to content

Nieuwe megafusie in Franse landbouw

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: Canva

Foto: Canva

De Franse agrarische coöperatie InVivo wil het voedings- en landbouwbedrijf Soufflet Group overnemen.

Daarmee zou een nieuwe multisectorale onderneming ontstaan met een omzet van rond de € 10 miljard en 12.500 werknemers. InVivo is met € 5,1 miljard aan omzet al één van de grootste agrarische coöperaties van Frankrijk. Onder die koepel ressorteren 192 coöperaties die zich bezighouden met akkerbouw, zaden en wijnbouw. Daarnaast heeft het bedrijf ook eigen kleine voedingswinkels en tuincentra.

Negentig industriële locaties wereldwijd

Soufflet Group is een familiebedrijf met akkerbouw, rijst, groentegewassen en wijnbouw als voornaamste activiteiten. Zowel InVivo als Soufflet zijn actief in een groot aantal landen in verschillende werelddelen.

De combinatie van InVivo en Soufflet ‘leidt tot de creatie van een Franse kampioen bij landbouw en agribusiness met een internationale voetafdruk’. De helft van de gezamenlijke omzet wordt ook buiten Frankrijk gegenereerd. Wereldwijd beschikken de bedrijven samen over 90 industriële locaties, waarvan 59 in Frankrijk.

“De landbouw en agribusiness wordt geconfronteerd met een reeks uitdagingen, maatschappelijke uitdagingen door nieuwe verwachtingen bij de consument, milieukundige uitdagingen waaronder klimaatverandering, behoud van de biodiversiteit, en technologische uitdagingen zoals de digitalisering en biotechnologie. Tegelijk moet het antwoord bieden op de voedselvoorziening en -soevereiniteit wat nog belangrijker is geworden door de coronacrisis. Tenslotte moet de sector de planeet voorzien van gezonde en duurzame voeding en tegelijk het werk van de boeren promoten”, staat in een verklaring.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin