Doorgaan naar artikel

Nieuwe samenwerking in kweekvlees voor ADM

Kweekvlees ADM

ADM en Believer Meats hebben een niet-exclusieve memorandum van overeenstemming getekend, waarin hun voornemens om samen te werken aan de ontwikkeling van kweekvlees. Foto: Canva

Archer Daniels Midland (ADM), één van ’s werelds grootste agrifood-handelshuizen, gaat samenwerken met het Israëlische Believer Meats, voorheen Future Meat Technologies.

ADM en Believer Meats hebben een niet-exclusieve memorandum van overeenstemming getekend, waarin hun voornemens om samen te werken aan de ontwikkeling van kweekvlees. De twee bedrijven willen ook kijken naar de mogelijkheden om de productie op te schalen en aantrekkelijk te maken voor de consument. De bedrijven gaan gebruikmaken van de ingrediënten van ADM en hun expertise op gebied van ‘complete voedingsoplossingen’. In 2021 investeerde ADM al in het Israëlische bedrijf.

Grootste productielocatie ter wereld

Believer Meats heeft een productielocatie in Israël met een productiecapaciteit van 500 kilogram per dag. Ook in de VS is het bedrijf bezig met de opzet van wat naar eigen zeggen ‘de grootste kweekvlees-productielocatie ter wereld’ gaat worden.

Samenwerking Eat Just

Vorig jaar ging ADM ook al een samenwerking aan met Eat Just voor de ontwikkeling van kweekvlees, te beginnen met kip. Eat Just is het eerste en vooralsnog enige bedrijf dat kweekvlees mag verkopen in Singapore en kreeg in maart de goedkeuring van de Amerikaanse voedselautoriteit voor commercialisering in de VS.

Beheer
WP Admin