Doorgaan naar artikel

OneThird zet in op toeleveringsketens in EU en Amerika

Nederlandse start-up OneThird haalt een investeringsbedrag van € 2,75 miljoen binnen voor verdere opschaling.

OneThird opschaling premium

OneThird kan nu de houdbaarheid van avocado’s, tomaten, blauwe bessen en aardbeien bepalen, maar wil dat dit jaar uitbreiden naar mango’s, kiwi’s, druiven en rood fruit. Foto: OneThird

Nederlandse start-up OneThird haalt een investeringsbedrag van € 2,75 miljoen binnen voor verdere opschaling.

Het bedrag wordt ingezet voor nieuwe toeleveringsketens in Europa en Noord-Amerika. Het bedrijf maakt sensoren die de houdbaarheid van groenten en fruit bepaalt.

In totaal heeft OneThird in deze financieringsronde een bedrag van € 5,5 miljoen opgehaald. Het bedrijf kan nu de houdbaarheid van avocado’s, tomaten, blauwe bessen en aardbeien bepalen, maar wil dat dit jaar uitbreiden naar mango’s, kiwi’s, druiven en rood fruit. OneThird levert al scanners in Nederland, Amerika en Canada en heeft gesprekken met bedrijven in Duitsland en België.

OneThird: techniek door de hele keten heen inzetbaar

De technologie van de start-up is gebaseerd op kunstmatige intelligentie en maakt gebruik van optische scanners om met infrarood in het product te gaan. OneThird koppelt deze data aan hun database met informatie over groenten en fruit in verschillende rijpingsstadia. Hiermee kan bepaald worden hoelang een product nog houdbaar is. Hiermee kan worden voorkomen dat voedsel onnodig wordt weggegooid. Volgens het bedrijf is hun technologie door de hele keten heen inzetbaar: van boerenerf tot supermarkt.

De financieringsronde is geleid door Nederlandse impactinvesteerder Pymwymic samen met Halma Ventures, Limited, SHIFT Invest en Oost NL.

Lees ook: OneThird voorspelt houdbaarheid en gaat voedselverspilling tegen

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin