Skip to content

PepsiCo bouwt duurzame chipsfabriek in Polen

PepsiCo heeft de eerste steen gelegd voor een nieuwe chipsfabriek in Polen.

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Foto: ANP premium

Foto: ANP

PepsiCo heeft de eerste steen gelegd voor een nieuwe chipsfabriek in Polen die volgens het bedrijf de meest duurzame voedingsfabriek in Europa moet worden.

PepsiCo investeert $ 257 miljoen in de fabriek, zijn vijfde in Polen. De benodigde aardappelen worden geleverd door telers in Polen zelf. Pepsico is eigenaar van grote wereldwijde chipsmerken als Lay’s en Dorito‘s. De producten uit de nieuwe fabriek in Polen zijn bedoeld voor de groeiende markt in Polen zelf, maar ook voor Duitsland, Tsjechië, Slowakije en Hongarije.

Duurzaamheid

De fabriek voorziet via zonnepanelen volledig in de eigen elektriciteitsbehoefte. De aardappelschillen worden verwerkt in een biomassagenerator om de machines aan te drijven. Het overblijvende afval wordt als laag-CO2 kunstmest terug verkocht aan de boeren. Die telers werken nauw met PepsiCo samen in het kader van het Poolse duurzame landbouwprogramma.

30 jaar in Polen

“We werken en investeren al meer dan 30 jaar in Polen. Het is een perfecte centrale hub gezien onze groeiende foodbusiness in Centraal- en Oost-Europa. Maar groei moet duurzaam zijn. We willen dat onze fabrieken de groenste zijn, niet alleen in Europa maar ook in de wereld. Daarom vinden we de toekomst van de foodproductie hier opnieuw uit”, zegt Silviu Popovici, directeur PepsiCo Europe.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin