Pilgrim’s UK steekt € 12 miljoen in verduurzaming

04-08 | |
Pilgrim’s UK heeft bij veel fabrieken al zonnepanelen en windmolens geïnstalleerd en gaat dat verder uitbreiden. - Foto: Canva/andreas160578/Pixabay
Pilgrim’s UK heeft bij veel fabrieken al zonnepanelen en windmolens geïnstalleerd en gaat dat verder uitbreiden. - Foto: Canva/andreas160578/Pixabay

Het Britse food- en varkensvleesbedrijf Pilgrim’s UK investeert € 12 miljoen in verdere verduurzaming van zijn fabrieken en andere vestigingen. Het geld gaat naar procesinnovaties en operationele verbeteringen met als einddoel om in 2030 CO2-neutraal te kunnen werken.

Bij deze investeringsronde gaat het om het aanbrengen van ledverlichting bij alle vestigingen, het vervangen van gasboilers door warmtepompen en het energiezuiniger maken van de koelinstallaties.

Pilgrim’s UK, een dochterbedrijf van het Amerikaanse Pilgrim’s Pride, heeft bij veel fabrieken al zonnepanelen en windmolens geïnstalleerd en gaat dat verder uitbreiden. De maatregelen moeten samen 11.000 ton CO2-emissies per jaar besparen.

Voortrekkersrol

Financieel directeur Morten Knudsen: “De sector heeft de laatste jaren geworsteld met belangrijke uitdagingen en we blijven ons boerennetwerk en onze leveranciers helpen om die aan te pakken. Maar onze vastberaden toewijding aan duurzaamheid blijft centraal staan in onze business. Als een van de belangrijkste agrarische en foodbusinesses in het Verenigd Koninkrijk hebben we een verantwoordelijkheid om op dit gebied een voortrekker te zijn.”

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer