Doorgaan naar artikel

Protealis haalt €22 miljoen op voor veredeling lokale sojateelt

Protealis veredelt zaden gericht op plantaardige eiwitteelten voor het Noord-Europese klimaat.

Sojateelt

De Vlaamse zaadveredelaar Protealis heeft in een financieringsronde €22 miljoen opgehaald. Met het geld wil het bedrijf het aanbod van zaden van peulvruchtgewassen uitbreiden en een ondersteunend technologisch platform uitrollen.

Protealis veredelt zaden gericht op plantaardige eiwitteelten voor het Noord-Europese klimaat. Hun eerste stap hierin was een soja-gewas dat goed gedijt in Noord-Europa. De ondersteunende technologische platformen waar het bedrijf mee wil gaan werken, moeten met hulp van artificiële intelligentie (AI) leiden tot de introductie van nieuwe en betere rassen van eiwithoudende gewassen. Protealis gaat daarnaast het aanbod uitbreiden naar meer markten binnen Europa.

Lees ook: Protealis: met snelle veredeling lokale sojateelt laten groeien

Soja voor Noord-Europa

Vorig jaar introduceerde Protealis de eerste sojarassen voor koudere klimaten. De beide zijn vroege gewassen en bevatten volgens het bedrijf meer eiwitten in vergelijking met andere sojarassen.

Protealis werd in april 2021 als spin-off van VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) en ILVO (Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek) opgericht. In eerder investeringsrondes haalde het al €5,7 miljoen op.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin