Skip to content

Protix krijgt miljoenenlening van de EIB

​Protix, ’s werelds grootste insectenkweker, krijgt een lening voor maximaal € 37 miljoen van de Europese Investeringsbank (EIB).

protix eib

De Brabantse insectenkwekerij kweekt insecten om daar op een duurzame manier eiwitten en vetten uit te produceren. Foto: Protix

​Protix, ’s werelds grootste insectenkweker, krijgt een lening voor maximaal € 37 miljoen van de Europese Investeringsbank (EIB).

Protix wil dat geld gebruiken om de bouw van een nieuwe fabriek in Polen te financieren. Zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. De Brabantse insectenkwekerij kweekt insecten om daar op een duurzame manier eiwitten en vetten uit te produceren. Die voedingsstoffen worden gebruikt voor onder meer voeding voor huisdieren en meststoffen. De lening van de EIB moet Protix ‘in staat stellen zijn activiteiten uit te breiden en zijn technologieën toe te passen die bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van oplossingen binnen de bio-economie’, legt vicevoorzitter Teresa Czerwińska van de EIB uit.

Lees ook: Protix opvallende nieuwkomer in FoodAgriTop50

Protix-topman Kees Aarts stelde vorig jaar in gesprek met het ANP al op het punt te staan om internationaal uit te breiden. In Polen worden volgens Protix nu verschillende locaties onderzocht.

Deze steun versterkt het feit dat onze industrie niet alleen een blijvende positie heeft, maar ook klaar is voor aanzienlijke groei

Financieel topvrouw Lynn De Proft van Protix zegt enthousiast te zijn over de overeenkomst die met de EIB is gesloten. “Niet alleen vanwege de mogelijkheden die dit biedt voor verdere uitbreiding, maar ook als een klinkende bevestiging. Deze steun versterkt het feit dat onze industrie niet alleen een blijvende positie heeft, maar ook klaar is voor aanzienlijke groei.”

In oktober maakte de Amerikaanse vleesverwerker Tyson Foods al bekend te gaan investeren in Protix. Ook werd bekend dat de twee bedrijven gingen samenwerken voor de bouw van een fabriek in de Verenigde Staten.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin