Ruim 6% meer plantaardige melk verkocht in VS

04-08 | |
Foto: Canva
De verkoop van erwtenmelk nam toe met 27% tot $ 60 miljoen. Foto: Canva

De retailverkopen van plantaardige melkvervangers stegen in 52 weken met ruim 6% in de Verenigde Staten.

Voor havermelk en melk op basis van erwten was er dubbelcijferige groei. Die categorieën winnen terrein van soja- amandel- en kokosdrinks. Dat blijkt uit cijfers die marktbureau SPINS deelde met Foodnavigator. De totale omzet van plantaardige melkvervangers kwam in een periode van 52 weken tot 12 juni uit op $ 2,3 miljard.

Houdbare producten

De gekoelde producten worden het meest verkocht. De verkoop hiervan steeg met 6,5% tot ruim $ 2 miljard. De verkoop van houdbare producten nam toe met ruim 6% tot ruim $ 230.000. In de 12 weken voor 12 juni was de verkoop van de houdbare producten iets hoger. Oorzaak hiervan is mogelijk de inflatie, waardoor consumenten naar een goedkoper alternatief pakken.

Verkoop erwtenmelk nam toe

De groei van havermelk bedroeg 50% en steeg tot een waarde van ruim $ 527 miljoen. De verkoop van erwtenmelk nam toe met 27% tot $ 60 miljoen. Waar sojamelk ooit de marktleider was in de categorie, kwam de verkoop van deze vervanger uit op $ 165 miljoen met een lichte daling ten opzichte van de voorgaande periode van 12 maanden. Ook amandelmelk daalde licht, maar bleef marktleider in het segment met een retailomzet van $ 1,3 miljard. Voor kokosdrink, rijstdrink en cashewdrink waren de dalingen forser met respectievelijk -8%, -12% en -14%.

Kloosterman


Beheer