Skip to content

Samenwerking voor 50% lagere CO2-footprint van melk

Voedingsmiddelenbedrijven Nestlé en Unilever en zuivelondernemingen Cono Kaasmakers en Vreugdenhil Dairy Foods werken samen met Wageningen UR aan het verlagen van de CO2-footprint van melk met 50%.

CO2-footprint melk

Foto: Canva

Voedingsmiddelenbedrijven Nestlé en Unilever en zuivelondernemingen Cono Kaasmakers en Vreugdenhil Dairy Foods werken samen met Wageningen UR aan het verlagen van de CO2-footprint van melk met 50%.

Zowel Cono als Vreugdenhil werken sinds 2022 binnen de eigen keten met respectievelijk Unilever en Nestlé samen aan een verlaging van de carbon footprint van melk met 50% in 2030. Recent zijn deze ketens samen met Wageningen UR onder de noemer ‘Low Carbon Dairy’ een vierjarige publiek private samenwerking gestart. Doel van de samenwerking is om antwoorden te vinden op vragen als: welke maatregelen zijn nodig om tot een dergelijke reductie te komen? Hoe kom je tot een goed plan, ook voor verschillende bedrijfstypen? Wat betekent dit voor economie en andere duurzaamheidsthema’s?

Antwoorden op deze vragen helpen om aan de gestelde ambities te voldoen. Daarnaast hebben beide ketens tot doel om een aanpak te ontwikkelen die breed toepasbaar is en die ook breed beschikbaar komt.

Andere bedrijven

Naast genoemde partijen zijn ook andere bedrijven bij het initiatief betrokken. Zo wordt er samengewerkt met de voerbedrijven Agrifirm, ForFarmers, De Heus en Duynie. Ook leverancier van melkrobots Lely en Rabobank zijn betrokken. Binnen de ketens van genoemde zuivelbedrijven worden de deelnemende melkveehouders ondersteund door PPP Agro Advies.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin