Start-ups in plantaardig en gekweekt voedsel gezocht

27-01 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

De ProVeg Incubator roept innovatieve start-ups op om zich aan te melden voor zijn wereldwijde acceleratorprogramma om de toekomst van voedsel vorm te geven.

De deadline voor aanvragen is zondag 7 februari 2021. Baanbrekende foodtech-bedrijven, die plantaardige en gekweekte alternatieven voor dierlijke producten en ingrediënten ontwikkelen, kunnen nu een aanvraag indienen.

Ondersteuning starters

Start-ups die geselecteerd worden voor de ProVeg Incubator, krijgen ondersteuning met een op maat gemaakt programma, financiering tot € 200.000, individuele begeleiding door experts en toegang tot het investeerdersnetwerk van de ProVeg Incubator. ‘Nederland is voorloper op het gebied van plantaardige- en cell-based alternatieven voor vlees en zuivel. Tegelijkertijd laat de steun vanuit de Nederlandse overheid te wensen over’, stelt Veerle Vrindts, directeur van ProVeg Nederland. Ze hoopt ook bij deze editie veelbelovende Nederlandse start-ups te mogen ondersteunen ‘om met hun vernieuwende producten bij te dragen aan de eiwittransitie’.

Nederland is voorloper op het gebied van plantaardige- en cell-based alternatieven voor vlees en zuivel

ProVeg is op zoek naar sterke, ondernemende teams en innovaties die impactvol en schaalbaar zijn en bedrijven die verdedigbaar zijn. Dat laatste betekent dat ze hun producten en concepten kunnen beschermen tegen de concurrentie.

Samenwerking met investeerders

Sinds de lancering in 2018 heeft de ProVeg Incubator volgens eigen zeggen samengewerkt met meer dan 45 start-ups van over de hele wereld. Er is meer dan € 22 miljoen opgehaald en meer dan veertig producten gelanceerd.

De ProVeg Incubator werkt samen met een aantal investeerders en andere partners, waaronder Atlantic Food Labs, Beyond Advisors, Blue Horizon, European Institute of Innovation and Technology (EIT Food), Good Seed Ventures, Katjesgreenfood, New Crop Capital, NX-Food, Purple Orange Ventures en Veginvest.

Lees meer over de verschuiving van dierlijke naar meer plantaardige en andere ewitbronnen op Foodagribusiness.nl/eiwittransitie

Esselink
Wim Esselink Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.