Doorgaan naar artikel

Syngenta sluit grote ‘duurzaamheidslening’ af

Syngenta heeft een duurzaamheidslening afgesloten van $ 4,5 miljard (€ 4,3 miljard).

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Foto: SOPA Images

Foto: SOPA Images

Syngenta heeft een duurzaamheidslening afgesloten van $ 4,5 miljard (€ 4,3 miljard). Het is volgens het agroconcern de grootste duurzaamheidslening die ooit is afgesloten in Azië en de Pacific.

De zogenoemde sustainability-linked loan (SLL) wordt verstrekt door een consortium van banken, waaronder de Agricultural Bank of China, Bank of China, China Construction Bank, Crédit Agricole Corporate en de Investment Bank.

Met een SLL-lening scoort een bedrijf beter op het gebied van ESG: Environmental (milieu), Social (maatschappij) en Governance (bestuur). Het verwijst naar de 3 centrale criteria in het meten van de duurzaamheid van een belegging. Hoe hoger de ESG-rating, des te aantrekkelijker is een bedrijf voor beleggers die hun vermogen op een duurzame manier willen investeren. De voorwaarden voor zo’n lening zijn direct gekoppeld aan ESG-criteria.

Veel belangstelling

Volgens Syngenta was er heel veel belangstelling onder financiers. De lening is meerdere keren overtekend. De wereldwijde kredietbeoordelingen van de Syngenta Group zijn A van Fitch, Baa1 van Moody’s en BBB+ van S&P.

Snel delen

Jan Engwerda
Jan Engwerda

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin