The Greenery verdubbelt winst in 2021

26-04 | |
The Greenery levert een dagvers assortiment van groente en fruit aan supermarkten, groothandelaren, cateraars en verwerkende industrie. - Foto: ANP
The Greenery levert een dagvers assortiment van groente en fruit aan supermarkten, groothandelaren, cateraars en verwerkende industrie. - Foto: ANP

Groente- en fruitbedrijf The Greenery verdubbelde in 2021 de winst ten opzichte van een jaar eerder. Het resultaat kwam uit op € 8,8 miljoen.

Het resultaat verbeterde door kostenbesparingen. Ook verkocht The Greenery in 2020 het distributiecentrum in Bleiswijk, waardoor schulden zijn afgelost. Ook dat leidt met een nieuwe financieringsovereenkomst tot lagere financieringskosten in 2021.

De omzet bedroeg € 954 miljoen, tegenover ruim € 1 miljard in 2020. Het bleek voor het Nederlandse bedrijf moeilijk de omzetgroeidoelstelling te halen in een lastig jaar dat wordt gekenmerkt dooruitdagende marktomstandigheden.

Het bedrijfsresultaat was met € 1,2 miljoen negatief beter dan 2020 (€ 1,8 miljoen negatief). De stabiele inkomsten uit deelnemingen van circa € 11 miljoen trekt de uiteindelijke nettowinst zo naar € 8,8 miljoen.

Winstuitkering leden

Van de nettowinst wordt € 2,8 miljoen uitgekeerd aan de leden als winstuitkering. Die is bestemd voor leden die op 1 januari lid waren.

The Greenery heeft zo’n 360 telers die lid zijn van de Coöperatie The Greenery. De organisatie bestaat uit drie onderdelen: Growers, International en Logistics. Het bedrijf levert een dagvers assortiment van groente en fruit aan supermarkten, groothandelaren, cateraars en de verwerkende industrie en is actief in 60 landen.

Medeauteur: Carolien Kloosterman

Verheul
Jeroen Verheul Redacteur


Beheer