Sustainable food
De belangrijkste criteria voor de productie van voedingsmiddelen waren altijd goede kwaliteit, absoluut veilig en niet te duur. Daar is de laatste jaren een vierde criterium bijgekomen: voedingsmiddelen moeten duurzaam geproduceerd zijn. Duurzaamheid wil zeggen dat is voorzien in de levensbehoeften van de huidige generatie, zonder dat toekomstige generaties tekort wordt gedaan. Veel ‘beslissers’ in de voedingsketen stellen dat een bedrijf alleen kan blijven bestaan als serieus invulling wordt gegeven aan duurzaamheid.
Wat gebeurt er allemaal op het gebied van sustainable food?
Laatste berichten
premium
Milieu-impact verlagen door true price te berekenen
premium
True pricing: duurzame impact én commerciële kansen
premium
Onderzoek: halfvolle melk is duurzamere keuze dan plantaardige drank
premium
Boonzaak wil vergeten Nederlandse boon terugbrengen
Zeven inzichten van de duurzaamheidsmanager
Trabotyx: nauwkeurige onkruidbestrijding voor biologische landbouw
Health Food Wall: 24/7 een gezonde en duurzame voedingsoptie
premium
True pricing moet leiden tot duurzamere voeding, niet duurdere
Vijftig tinten grijs
premium
Verstegens duurzame reis: interne én extern focus
Johnny Cashews ondernemersreis: opschalen en gouden tips
premium