Doorgaan naar artikel

Biologisch

25 % van de Europese landbouwgrond moet biologisch worden gebruikt in de komende tien jaar. Dat geeft de Europese Commissie aan in haar Farm to Fork-strategie, onderdeel van de Green Deal. Het gaat om een streefpercentage voor alle lidstaten samen.

De Commissie streeft naar halvering van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en vermindering van het gebruik van meststoffen en antibiotica met 20%. Het stimuleren van biologisch wordt gezien als een van de manieren om de doelen te realiseren.

Het is aan de EU-lidstaten zelf hoe de ontwikkeling van de biologische sector in eigen land te stimuleren. In 2020 groeide in Nederland zowel het biologisch marktaandeel in de supermarkt (3,26%) als het landbouwareaal (4,1%) nauwelijks. Mogelijk zorgt een nieuwe nationale strategie voor een snellere groei van de biologische sector in Nederland.

[Infographic] Biologisch landbouwareaal EU">[Infographic] Biologisch landbouwareaal EU

Klik hier om de infographic te bekijken.
Het is toegestaan om deze te downloaden en gebruiken op je eigen website, met vermelding en link naar Foodagribusiness.nl.

Nieuwsbrief Biologisch

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom het thema Biologisch? Schrijf u in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin