Doorgaan naar artikel

Unilever onderzoekt gebruik microalgen als eiwitbron

Foto: ANP

Foto: ANP

Unilever gaat een samenwerking aan met de Britse start-up Algenuity om te onderzoeken hoe microalgen gebruikt kunnen worden als ingrediënt voor nieuwe plantaardige voedingsmiddelen.

Algenuity is gespecialiseerd in het ontwikkelen van microalgen voor consumentenproducten. Volgens Unilever zijn alternatieve eiwitbronnen zoals microalgen belangrijk in de overgang naar een nieuw voedselsysteem, met voedsel voor een groeiende wereldbevolking en een lage milieu-impact.

Chlorofylgehalte in microalgen

Microalgen worden wereldwijd al gebruikt in voedingsmiddelen, maar het hoge gehalte aan chlorofyl, dat planten hun groene kleur en een bittere smaak en geur geeft, is een belemmering gebleken voor het opnemen van microalgen in reguliere voedselpatronen. Algenuity heeft een technologie ontwikkeld om het chlorofylgehalte te verlagen, met behoud van de voedingsstoffen. “Dit ontsluit een schat aan potentiële toepassingen voor microalgen in de voedings- en drankensector”, aldus Unilever.

Lees verder onder de tweet

De start-up gaat samenwerken met de R&D-afdeling van de divisie Foods & Refreshment. Sinds eind vorig jaar heeft Unilever alle R&D-afdelingen samengebracht in het Global Foods Innovation Center op de Wageningen campus.

Unilever wil consumptie plantaardig voedsel stimuleren

Unilever heeft de ambitie het voor consumenten makkelijker te maken meer plantaardig voedsel te eten. Plantaardige producten zijn nu goed voor ongeveer een derde van het portfolio van Unilever.

Beheer
WP Admin