Doorgaan naar artikel

Vakbonden en Albert Heijn zijn het eens over cao

Albert Heijn en de vakbonden FNV en CNV zijn het eens geworden over de nieuwe cao voor medewerkers van Albert Heijn Logistiek. 

Nieuws
Food
Lege schappen bij Albert Heijn door stakingen

Schappen bij de winkels van Albert Heijn raakten leeg tijden de stakingen in de distributiecentra. - Foto: ANP

Albert Heijn en de vakbonden FNV en CNV zijn het eens geworden over de nieuwe cao voor medewerkers van Albert Heijn Logistiek.

Hierin is onder meer een loonsverhoging van 10% afgesproken en blijven de overige arbeidsvoorwaarden voor bestaande én nieuwe collega’s van kracht. De vakbonden leggen het onderhandelingsresultaat voor aan hun leden.

10% meer loon

Het onderhandelingsresultaat bestaat onder meer uit een loonsverhoging van 10%, met terugwerkende kracht per 15 april 2023. De overige arbeidsvoorwaarden, zoals de 100% toeslag voor werken op zondag en de seniorendagen, blijven van kracht voor bestaande én nieuwe collega‘s. Verder zijn onder meer afspraken gemaakt over extra vaste banen en contractuitbreiding voor parttimers. De nieuwe cao heeft een looptijd van een jaar.

Impact staking

De vakbonden en Albert Heijn gingen woensdag 3 mei weer om tafel na stakingen bij de distributiecentra. De stakingen bij vijf distributiecentra kostten de Zaanse grootgrutter zo’n € 35 tot € 45 miljoen aan omzet, zo becijferde databureau Hiiper in opdracht van NOS.

De impact van de stakingen bij de distributiecentra werden steeds zichtbaarder in de supermarkten van Albert Heijn. Vaak valt het op dat bijvoorbeeld de groente- en fruitschappen en de broodrekken veel leger zijn dan normaal. Ook komt het voor dat mensen langer houdbare producten mislopen.

Ook in andere sectoren is onvrede over cao’s. Zo wordt er gestaakt in de zuivelsector voor een betere cao Zuivel en voor de cao voor kaaspakhuisbedrijven.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin