Doorgaan naar artikel

Verbod op Britse reclame voor vegan hamburger

Burger King lanceerde de op sojabasis vervaardigde Rebel Whopper in januari toen in het Verenigd Koninkrijk ‘Veganuary’ werd gehouden. - Foto: ANP

Burger King lanceerde de op sojabasis vervaardigde Rebel Whopper in januari toen in het Verenigd Koninkrijk ‘Veganuary’ werd gehouden. - Foto: ANP

De Britse reclamewaakhond heeft een campagne voor The Rebel Whopper, een plantaardige hamburger van Burger King, verboden.

Volgens de Advertising Standards Authority (ASA) wordt de indruk gewekt dat het product geschikt is voor vegetariërs, terwijl de burgers gebakken worden op dezelfde bakplaat als vlees en er ook van eieren gemaakte mayonnaise op gaat.

Het logo van de Britse Vegetarische Slager

Burger King lanceerde de door Unilever op sojabasis vervaardigde Rebel Whopper in januari toen in het Verenigd Koninkrijk ‘Veganuary’ werd gehouden. Volgens het bedrijf ging het om de ‘eerste plantaardige burger’ die gepromoot werd met het logo van de Britse Vegetarische Slager. Maar volgens de ASA, die een tiental klachten kreeg, is de burger vanwege de bereidingswijze ongeschikt voor veel mensen die geen vlees willen eten.

Burger King stelde dat dat wel was vermeld in de kleine lettertjes, maar dat verweer wees de ASA af: ‘We hebben geconcludeerd dat de reclame misleidend was en niet meer mag verschijnen’.

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin