Skip to content

Vion boos op Lubach na uitzending over slacht

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Tv-presentator Arjen Lubach. - Foto: ANP -

Tv-presentator Arjen Lubach. - Foto: ANP

Vion is boos op de makers van het tv-programma Zondag met Lubach. De uitzending waarin het slachtproces getoond werd, schoot de vleesverwerker in het verkeerde keelgat.

“We zetten zeer onze vraagtekens bij de journalistiek die hier achter zit en de manier waarop het item geframed is”, stelt een Vion-woordvoerder in het Brabants Dagblad. Het bedrijf hekelt vooral het feit dat vermeende misstanden in de industrie aan hen, en één persoon in het bijzonder, worden opgehangen.

Hoofdrol voor dierenarts

In het programma van Lubach speelt Vion-dierenarts Derk Oorburg een hoofdrol. Hij neemt in een video van Vion, die al ruim 3 jaar op de eigen website staat, de kijker mee in het slachtproces. De makers van het programma kozen ervoor om de Duitse variant van het filmpje te gebruiken, terwijl er ook een in het Nederlands is. “Daarmee worden er bepaalde referenties gemaakt”, stelt de woordvoerder, doelend op het verdoven van de varkens door middel van gas.

Misbruik gemaakt van openheid over slachtproces

Volgens Vion hebben de makers misbruik gemaakt van de openheid die over het slachtproces is gegeven. “We hebben er bewust voor gekozen om het slachten niet achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. We zijn het enige bedrijf ter wereld dat zo transparant is.”

Snel delen

Afbeelding
Eric Beukema

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin