Zes foodhelden 2021 op het podium gezet

21-09 | |
De Syrische Rahaf Al Lymoni en haar man Tamim Kbarh. Zij zetten het bedrijf Daffee op, een alternatief voor koffie en thee, gemaakt van dadelpitten. - Foto: ANP
De Syrische Rahaf Al Lymoni en haar man Tamim Kbarh. Zij zetten het bedrijf Daffee op, een alternatief voor koffie en thee, gemaakt van dadelpitten. - Foto: ANP

De zes Foodhelden van 2021 zijn maandagavond 20 september bekendgemaakt op het World Food Center-terrein in Ede.

De Foodhelden zijn de zes meest vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars van 2021. Zij werden vanwege hun goede verdiensten ter verbetering van het voedselsysteem door de jury uitgekozen uit de Food100. Drie van onder de 30 jaar en drie erboven.

Onder de 30 zijn gekozen: Eva Koffeman (Jongerenvertegenwoordiger bij Verenigde Naties), Linda Klunder en Lars Gierveld (oprichters van Kumasi Drinks, dat natuurlijke en duurzame frisdrank maakt) en Rahaf Al Lymoni (oprichter van koffie- en thee-alternatief Daffee).

Samenwerkingsverbanden

In de categorie 30 jaar en ouder zijn Abdelhamid Idrissi (oprichter verbindingsinitiatief Boeren Voor Buren), Herman Lelieveldt (politicoloog Jean Monnet Chair Food Governance, betrokken in debat over voedselbeleid) en Lelani Lewis (eigenaar Nyam, culinair activist) in het zonnetje gezet.

Food100 is een initiatief van verschillende verbinders en samenwerkingsverbanden; AgriFood Capital, Food Hub, Food Inspiration en Slow Food Youth Network. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Foodvalley NL en World Food Center.

Vos
Petra Vos Redacteur



Beheer