Skip to content

5 platforms voor duurzame crowdfunding en sharefunding

Deze vijf platforms voor duurzame crowdfunding en sharefunding brengen nieuwe bedrijven en investeerders bij elkaar.

duurzame crowdfunding

Foto: Canva

Voor start-ups zijn crowdfunding en sharefunding een veelgebruikte manier om kapitaal en betrokkenheid te werven. Ook in de wereld van duurzaamheid wordt hier veel gebruik van gemaakt. Deze vijf platforms voor crowd- en sharefunding brengen nieuwe bedrijven en investeerders bij elkaar.

Sharefunding en crowdfunding zijn vormen van financiering waarbij geld wordt opgehaald voor een nieuw bedrijf, nieuw product of project. Bij crowdfunding dragen investeerders bij zonder betrokkenheid of belang op de lange termijn. Soms krijgen ze wel een beloning. Bij sharefunding kopen investeerders aandelen, waarmee ze ook op de lange termijn betrokken blijven.

Broccoli

Broccoli brengt ondernemers en investeerders samen door middel van sharefunding. De ondernemers ontvangen een kapitaal in ruil voor aandelen. Het platform is specifiek gericht op duurzame voeding- en drankenmerken. Ze willen zich hiermee inzetten voor de transitie van het voedselsysteem.

CrowdAboutNow

Het platform CrowdAboutNow is gericht op crowdfunding. Door de funding verzamelt de ondernemer betrokkenen en gelijkgestemden die willen investeren in het bedrijf. Dit financieringsvoorwaarden mogen ze zelf bepalen. De doelgroep van CrowdAboutNow is met name gericht op ondernemers in de retail, food, horeca en zorg.

Eyevestor

Eyevestor brengt ondernemers en investeerders bij elkaar door middel van sharefunding. Ze geloven in een aandelenmaatschappij. Wat dat betreft lijkt het op Broccoli, alleen heeft Eyevestor een grotere doelgroep. Bedrijven die vallen onder categorieën: eten, technologie, duurzaamheid, kleding, mobiliteit en finance mogen zich aansluiten.

Invesdor

Voorheen was dit het platform OnePlanetCrowd. Het platform heeft als doel om door middel van crowdfunding voor projecten, te investeren in een duurzame economie en toekomst. Volgens Invesdor gaan winstgevendheid en duurzaamheid hand in hand.

GreenFundHolland

De projecten op GreenFundHolland zijn een vorm van beleggen. Hierbij ontvangt de investeerder een vaste rente van de ondernemer waarin hij of zij geïnvesteerd heeft. GreenFundHolland zorgt ervoor dat alle projecten die deelnemen duurzaam zijn en dus bijdragen aan het klimaat.

Snel delen

Afbeelding
Lauressa van Roekel

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin