Skip to content

Ierland importeert 75% minder Britse voeding

Foto: Canva

Foto: Canva

Ierland heeft door brexit in januari 75% minder voedingsproducten en levende dieren ingevoerd vanuit het Verenigd Koninkrijk.

De totale Britse import naar Ierland daalde met 65% naar een waarde van € 497 miljoen vergeleken met € 1,4 miljard in dezelfde maand vorig jaar. Dat meldt het Central Statistics Office in Dublin. De handel tussen Ierland en het Britse Noord-Ierland is niet in de algemene cijfers meegenomen. Die goederenstroom nam richting Ierland juist toe van € 161 miljoen vorig jaar naar € 177 miljoen in januari 2021.

Vervanging van Britse producten

Het Verenigd Koninkrijk was in januari nog maar goed voor 9% van de totale invoer in Ierland, terwijl dat vorig jaar nog op 21% uitkwam. Handelaren melden uitdagingen door het voldoen aan de nieuwe douanevoorschriften, hamsteren vóór brexit maar ook vervanging van Britse producten door alternatieven uit andere landen, rapporteert het CSO. De Britse statistiekdienst meldde onlangs al dat de export naar de EU als geheel in januari 41% lager is uitgekomen dan een jaar eerder.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin