Skip to content

Bonduelle ziet omzet licht dalen

Foto: ANP / Jeroen Putmans Photography / Hollandse Hoogte premium

Foto: ANP / Jeroen Putmans Photography / Hollandse Hoogte

De Franse groenteverwerker Bonduelle heeft in het gebroken boekjaar 2020/21 een omzet geboekt van € 2,779 miljard. Dat is 2,7% minder dan een jaar eerder.

Op vergelijkbare basis kwamen de verkopen 1,6% hoger uit. De operationele marge ligt rond de 3,6% van de omzet en voldoet daarmee volgens de directie aan de verwachtingen.

Effecten corona en tegenvallende oogsten

In Europa bleef de omzet nagenoeg stabiel. Dat heeft volgens het Franse bedrijf vooral te maken met de ongunstige ontwikkelingen een jaar geleden, zoals het hamsteren door consumenten aan het begin van de coronacrisis, maar ook de leverproblemen door zwaar tegenvallende oogsten.

De divisie verse groenten bleef last houden van het feit dat consumenten veel minder vaak naar de winkel gaan. Ook de sluiting van de horeca vanwege corona bleef Bonduelle een flink deel van het boekjaar parten spelen. In het laatste kwartaal was echter sprake van een fors herstel.

Tekort aan arbeidskrachten in VS

In de Verenigde Staten ging de horeca eerder open na de lockdown dan in Europa, waardoor de groeiende lijn al eerder weer werd opgepikt. Hier heeft Bonduelle echter last van het aanhoudende tekort aan arbeidskrachten. Bonduelle heeft verder begin juli van de Franse concurrentiedienst groen licht gekregen voor de overname van de coöperatie France Champignons.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin