Skip to content

Arla stapt in markt voor plantaardige dranken

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

Arla stapt in de markt voor plantaardige dranken. De zuivelonderneming introduceert drie haverdranken onder het merk JÖRD.

Dit merk is speciaal door Arla in het leven geroepen om op termijn een uitgebreide range plantaardige producten in de markt te zetten. Topman Peder Tuborgh gaf in het pas gepubliceerde jaarverslag al aan dit jaar, naast het bestaande productportfolio, plantaardige producten te willen introduceren.

Markt plantaardige voeding groeit snel

Arla ziet de markt voor plantaardige voeding snel groeien en is van mening dat consumenten zuivel- en plantaardige dranken prima naast elkaar kunnen consumeren. De zuivelonderneming wil haar kennis en kunde gebruiken om komende jaren een speler van formaat te worden op de markt voor plantaardige zuivelvervangers.

Lees ook: Arla: melkprijs omhoog, positief over zuivelmarkt

Arla ziet de plantaardige zuivelvervangers als een goede aanvulling op het bestaande productportfolio. De verwerking van melk blijft het belangrijkst. In eerste instantie komen de producten, gemaakt van lokale en biologische grondstoffen, op de markt in Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Volgens Arla bevatten de drie plantaardige dranken 50% meer haver dan producten van huidige marktleiders. De onderneming kijkt nog naar de mogelijkheden om de producten ook in andere landen op de markt te brengen. De productie vindt plaats in de fabriek in het Deense Esbjerg.

Actief op markt voor plantaardige zuivelvervangers

Ook andere zuivelondernemingen zijn al actief op, of geïnteresseerd in, de markt voor plantaardige zuivelvervangers. Zo nam Danone al in 2016 het Amerikaanse WhiteWave Foods over. WhiteWave is het moederbedrijf van Alpro, marktleider voor zuivelalternatieven in Europa. Ook het Finse Valio produceert al eigen zuivelvervangers gemaakt van haver. FrieslandCampina wil nog niet aangeven of er plannen liggen voor de productie van plantaardige zuivelvervangers. Werkmaatschappij Kievit, onderdeel van FrieslandCampina, brengt al wel langere tijd creamers op de markt op basis van plantaardige grondstoffen.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin