Doorgaan naar artikel

Aardappelbedrijf LambWeston trekt verwachtingen op

Geüpdatet op:
Akkerbouw
Nieuws
Foto: Bert Jansen

Foto: Bert Jansen

De Amerikaanse fabrikant van aardappelproducten LambWeston, in ons land de joint-venturepartner in LambWeston/Meijer, trekt de verwachtingen voor het lopende boekjaar op.

Dat gebeurt nadat de omzet in de drie maanden tot eind november, het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar, met 12% is toegenomen naar $ 1,019 miljard terwijl de nettowinst met $ 140 miljoen 18% hoger uitkwam. In de afgelopen periode had het bedrijf wel last van inflatie van de inkoopkosten door gestegen aardappelprijzen maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door hogere opbrengsten.

LambWeston verwacht nu over het hele boekjaar een winst te realiseren van maximaal $ 985 miljoen terwijl tot nu toe van $ 970 miljoen was uitgegaan. ‘’In het tweede kwartaal hebben we sterke verkopen, volumes en winstgroei laten zien in alle kerngebieden. We hebben een sterke kasstroom gegenereerd die we terug investeren om klantengroei te ondersteunen, de fabricage te verbeteren en onze aanwezigheid op belangrijke markten als Australië en Zuid-Amerika te versterken.” zegt CEO Tom Werner. Hij meldt daarbij vooral gunstige resultaten in de horeca-business waarmee LambWeston vrijwel alle grote restaurantsketens in de VS maar ook elders in de wereld bedient.

Werner verwacht ondanks de krappe voorraden in zowel de VS als Europa door het relatief ongunstige weer tijdens het groeiseizoen en de oogst toch over voldoende aardappelen te kunnen beschikken om verdere volumegroei te realiseren. Wel probeert LambWeston daarbij de prijs en mix in alle segmenten verder te verbeteren.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin