Skip to content

Plus maakt assortiment aardappelen standaard biologisch

Supermarktketen Plus maakt zijn assortiment onbewerkte aardappelen volledig biologisch.

Nieuws
Food
Vanaf 20 september zijn de onbewerkte aardappelen in 1 kilo zakken standaard biologisch bij Plus. - Foto: Plus

Vanaf 20 september zijn de onbewerkte aardappelen in 1 kilo zakken standaard biologisch bij Plus. - Foto: Plus

Supermarktketen Plus maakt zijn assortiment onbewerkte aardappelen volledig biologisch.

Vanaf woensdag 20 september zijn de onbewerkte aardappelen in 1 kilo zakken standaard biologisch. Volgens Plus gebeurt dit zonder de prijs (van € 1,69 per kilo) in de winkel te verhogen, terwijl telers wel de meerprijs krijgen die bij biologisch past. Plus legt het verschil naar eigen zeggen zelf bij.

Plus is de eerste Nederlandse supermarkt die alle onbewerkte aardappelen gefaseerd volledig biologisch wil aanbieden. Alle onbewerkte aardappelen in 1 kilo zakken – vastkokend, kruimig en krieltjes – zijn de eerste stap. De rest van het assortiment van onbewerkte aardappelen in 3 en 5 kilo zakken volgen later.

Dagverse zuivel van Plus ook standaard biologisch

Plus profileert zich al langere tijd als supermarkt die veel waarde hecht aan verduurzaming en in het verlengde hiervan biologisch. De verduurzamingsaanpak wordt gekenmerkt door de vervangingsstrategie, waarbij een productgroep in één keer wordt omgezet naar een duurzamere variant. Zo werd wat betreft bio in 2021 al het volledige dagverse zuivelassortiment omgezet naar standaard biologisch. Ook toen gaf Plus aan ervoor te kiezen de prijzen niet te verhogen en de meerprijs voor biologische melk voor eigen rekening te nemen.

Nu zet de supermarktketen een volgende stap met biologische aardappelen. Er is bewust gekozen voor een gefaseerde omzetting. Op deze manier krijgen telers volgens de supermarktketen de tijd die ze nodig hebben om hun volume biologische aardappelen uit te breiden. Het volledige assortiment onbewerkte aardappelen van Plus komt naar eigen zeggen jaarrond uit Nederland.

Lees ook: BIO+ derde grootste merk Superunie, inkooporganisatie ziet vraag naar bio toenemen

Bionext: marktpartijen cruciaal in landbouwtransitie

Michaël Wilde, directeur Bionext, reageert enthousiast op de stap van Plus. Hij geeft aan dat de transitie van de landbouw in Nederland niet alleen een taak is voor boeren en beleidsmakers. Hij noemt het cruciaal dat ook marktpartijen zich hier actief voor inzetten en marktperspectief bieden aan huidige en nieuwe biologische boeren.

Lees ook: Kabinet reserveert € 50 miljoen voor stimulering biologische markt

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin