Skip to content

Arbeidssituatie in Belgische foodindustrie stabiliseert

De arbeidssituatie in Belgische foodbedrijven lijkt langzamerhand te stabiliseren.

Nieuws
Food
Foto: Joost Ooijman

Foto: Joost Ooijman

De arbeidssituatie in Belgische foodbedrijven lijkt langzamerhand te stabiliseren.

De afgelopen week lag het gemiddelde ziekteverzuim op 10,3% vergeleken met 11,1% in de voorafgaande week en een piek van 11,9% in de week daarvoor. Het verzuim is echter nog altijd hoger dan de 8,4% begin dit jaar.

Ergste nood voorbij

Dat meldt brancheorganisatie Fevia op basis van haar coronamonitor onder de aangesloten bedrijven. “De storm lijkt dus op te klaren”, aldus Fevia. Driekwart van de bedrijven meldt ook dat de situatie wat aanwezige werknemers betreft enigszins of sterk is verbeterd. “De negatieve gevolgen voor de productie zijn echter nog steeds relatief groot. Daarbij kampt nog altijd tweederde van de bedrijven met bevoorradings- of logistieke problemen.” Omdat de ergste nood voorbij lijkt, stopt Fevia met haar wekelijkse overzicht.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin