Skip to content

Arla intensiveert kwaliteitscontrole

Foto: Peter Roek

Foto: Peter Roek

Zuivelconcern Arla mikt met een intensievere controle op de naleving van de kwaliteitseisen bij de leveranciers op een grotere transparantie richting consument.

De in het bestaande programma Arlagården neergelegde kwaliteitseisen behelzen onder meer dat de leveranciers elk kwartaal zelf een controle doorvoeren, en wel aan de hand van een 119 punten omvattende vragenlijst. De gegevens komen voor de leden/leveranciers online beschikbaar met als doel dat men van elkaar kan leren.

Drie type audits

Daarnaast komen er drie verschillende types van audits op de afzonderlijke melkveebedrijven, waarvan een basis-audit die minimaal eens in de drie jaar zal plaatsvinden. Deze controlebezoeken worden uitgevoerd door het Zwitserse classificatiebedrijf SGS.

CO2-vrije productie

Een volgens Arla belangrijke wijziging is ook dat niet zozeer zal worden gelet over op welke manier aan de eisen tegemoet wordt gekomen, maar of de individuele aanpak resultaten afwerpt. Arlagården werd van kracht in 2003 en de wijzigingen zijn ook doorgevoerd met het oog op de realisering van de duurzaamheids- en klimaatdoelstellingen van het concern. Zo wil Arla in 2050 een hebben bereikt.

Arlagården geldt voor alle 9.700 leden/leveranciers van de coöperatie. Dat wil zeggen in Denemarken, Zweden, Duitsland, Groot-Brittannië en de Benelux.

Snel delen

Afbeelding
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin