Skip to content

Ausnutria geeft positieve winstwaarschuwing af

Updated on:
Zuivel
Nieuws
Productielijn bij Ausnutria. - Foto: Ausnutria

Productielijn bij Ausnutria. - Foto: Ausnutria

Het Chinees/Nederlandse Ausnutria laat ondanks de coronacrisis een aanhoudende groei zien in omzet en resultaat. Dat blijkt uit een positieve winstwaarschuwing die de onderneming deze week heeft gepubliceerd.

De zuivelonderneming verwacht een winststijging van circa 53% naar € 38,6 miljoen over de eerste drie maanden van 2020. De omzet stijgt naar verwachting met circa 27%, naar € 248 miljoen.

Ausnutria houdt productie tijdens coronacrisis op peil

Ausnutria geeft aan er tot dusver in geslaagd te zijn de productie tijdens de coronacrisis voort te zetten en de leveringen van baby- en kindervoeding op koers te houden. Het bedrijf exporteert wereldwijd, onder meer vanuit Nederland naar China. Als gevolg van de samenwerking met de Chinese collega’s was al snel duidelijk welke enorme impact het coronavirus kon hebben. Het lukte de onderneming in een vroeg stadium maatregelen te nemen om medewerkers te beschermen en de continuïteit van processen te waarborgen.

Ook werden grondstoffen veiliggesteld en inspanningen op het gebied van levering van eindproducten gemaximaliseerd. Ook Ausnutria ondervond problemen met transport via scheep- en luchtvaart. Maar vooral de export via het spoor, langs de noordelijke zijderoute, bood uitkomst.

Stijgende verkoop baby- en kindervoeding

De voortdurende verbetering van de financiële prestaties van Ausnutria is voornamelijk toe te schrijven aan de stijgende verkoop van haar eigen merken baby- en kindervoedingsproducten, op basis van zowel koe- als geitenmelk. De verkoop van deze producten is in het eerste kwartaal van 2020 met circa 35% gestegen, vergeleken met het eerste kwartaal van 2019.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin