Doorgaan naar artikel

BayWa-dochter Cefetra stapt in zuivelhandel

Handelsbedrijf Cefetra Group stapt in de zuivelhandel.

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Foto: Canva premium

Foto: Canva

Handelsbedrijf Cefetra Group stapt in de zuivelhandel.

Sinds begin november is het nieuwe onderdeel Cefetra Dairy aanbieder van een breed zuivelpakket met onder meer kaas, boter en melkpoeders. Het pakket bevat ook alternatieven voor melk. Cefetra is een van de grootste Europese handelaren in granen en oliezaadschroot en de stap richting zuivel omschrijft het bedrijf als een belangrijke nieuwe stap in de diversificeringsstrategie. Volgens Daan Vriens, CEO van Cefetra Group, past de nieuwe activiteit ‘zeer goed bij het doel om de positie als leidende handelaar in hoogwaardige grondstoffen voor levensmiddelen- en voerindustrie verder te versterken’.

Recordomzet Baywa

Moederbedrijf Baywa is beursgenoteerd in Duitsland en maakte eind vorige week een recordomzet bekend voor de eerste negen maanden van 2021. De omzet steeg ruim 17% naar € 14,3 miljard. De winst voor belasting en rente (Ebit) steeg bijna 90% naar € 192 miljoen. De agrarische tak (inclusief Cefetra) is goed voor een omzet van € 9 miljard (plus 11%) met een Ebit van € 111 miljoen (+ 44%).

De energietak die onder meer de handel in zonnepanelen omvat, was goed voor een omzet van € 3,7 miljard in de eerste negen maanden. De derde tak is bouwmaterialen, goed voor € 1,6 miljard omzet. Voor het hele jaar 2021 gaat Baywa uit van een substantieel hogere omzet vooropgezet dat de weersomstandigheden niet afwijken van normaal in de laatste weken van het jaar.

Directeur uit kaashandel

De directeur van Cefetra Dairy is Peter ten Kate, hij was eerder werkzaam bij het grootste Nederlandse zuivelhandelsbedrijf Hoogwegt. Bij Hoogwegt was Ten Kate onder meer directeur van de kaasdivisie.

Cefetra is sinds 2013 onderdeel van Baywa. Het Duitse agroconcern betaalde € 125 miljoen aan de drie Nederlandse voerbedrijven ForFarmers, Agrifirm en Agruniek Rijnvallei.

Snel delen

Wim Esselink
Wim Esselink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin