Skip to content

Britse markt biologisch groeit verder

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

In het Verenigd Koninkrijk is vorig jaar voor omgerekend bijna €2,9 miljard aan biologische voeding en dranken verkocht.

Dat is 4,5% meer dan in 2018, berekent de Soil Association. Biologisch is daarmee nog altijd een fractie van de totale omzet aan voeding en dranken, die wordt berekend op €33 miljard per jaar.

De biologische sector vertoont nu al acht jaar achter elkaar groei, maar dat is wel na een forse krimp rond de financiële crisis van 2008. Volgens de Soil Association, die die sector reguleert en ook certificeert, zal dit jaar de €3 miljard worden overschreden. Gemiddeld kopen Britse consumenten nu twee keer per maand vaker biologisch dan vijf jaar geleden. Daarbij kiezen ze vooral voor speciaalzaken en marktkramen, die de omzet met 6,5% zagen toenemen.

Online verkoop en maaltijdboxen

De grootste groei zit echter in online verkopen en maaltijdboxen, waarvan de omzet 11,2% hoger uitkwam. Wat productgroepen betreft steekt biologische wijn er uit met 50% hogere verkopen.

“Nu de klimaatcrisis en de Britse landbouw volop in de media staan, is biologisch relevanter dan ooit voor consumenten die zoeken naar methoden om hun milieu-impact te verminderen”, zegt directeur Claire McDermott van de certificeringstak van de Soil Association.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin