Skip to content

Britse premier wil geen vleestaks

De Britse premier Rishi Sunak wil geen vleestaks om mensen aan te moedigen minder vlees te eten in de strijd tegen klimaatverandering.

Nieuws
Food
Britse vleestaks

Britse premier Sunak nam de vleestaks op bij een reeks maatregelen uit het zogenoemde net-zero beleid die hij wil schrappen of bijstellen. Foto: Canva

De Britse premier Rishi Sunak wil geen belasting op vlees – een meat tax – om mensen aan te moedigen minder vlees te eten in de strijd tegen klimaatverandering.

“Voorstellen om je ertoe aan te zetten je eetgewoonten te veranderen en zo Britse boeren schade te berokkenen door vlees te belasten, zal ik in de vuilnisbak gooien.”

Sunak nam de vleestaks op bij een reeks maatregelen uit het zogenoemde net-zero beleid die hij wil schrappen of bijstellen. De premier vindt dat al die klimaatplannen gezinnen, en vooral minder draagkrachtigen, op te hoge kosten dreigen te jagen terwijl ze toch al te kampen hebben met de crisis rond die kosten van levensonderhoud.

Lees ook: Vleestaks en minder dierlijke eiwitten om klimaatdoelen te halen

De premier krijgt wel kritiek dat hij met de vleestaks eigenlijk iets schrapt wat nooit als zodanig is voorgesteld. Hij wil echter ideeën, met name van klimaatorganisaties maar ook binnen ministeries, over een mogelijke vleestaks in de kiem smoren.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin