Skip to content

Cateraar Compass schrapt banen vanwege economie EU

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Foto: ANP - Foto: "Carl De Souza"

Foto: ANP

Compass, het grootste cateringbedrijf ter wereld, gaat 4.000 banen schrappen. Dat is nodig om het snel verslechterende economische klimaat in Europa het hoofd te bieden.

“We nemen snel maatregelen om de omvang aan te passen aan de macro-economische omgeving”, aldus de onderneming die wereldwijd meer dan 600.000 mensen te werk stelt. De ingreep leidt tot € 350 miljoen aan eenmalige kosten die worden verdeeld over dit en volgend jaar.

Goede resultaten in Noord-Amerika

Compass heeft over het boekjaar tot 30 september een omzet geboekt van omgerekend € 29,3 miljard, dat is 6,4% meer dan een jaar eerder. De operationele winst kwam met € 2,2 miljard 4,7% hoger uit. In Noord-Amerika lopen de zaken uitstekend met 7,7% groei. In Europa, dat € 6,8 miljard aan verkopen bijdraagt, nam de omzet nog wel met 4,1% toe, met name door werk voor de Britse defensie en voor sportclubs.

De activiteiten bij zakelijke en industriële klanten lopen echter terug, ook al omdat een aantal van die klanten zelf bezig is met besparingen en ontslagen. Dat heeft er ook toe geleid dat de winst in Europa met bijna 7% daalde naar € 429 miljoen.

Snelle actie nodig

CEO Dominic Blakemore: “Ondanks de goede prestaties heeft het verslechterende business- en consumentenvertrouwen in Europa gevolgen gehad voor onze volumes, onze activiteiten en de marges. Gezien deze ontwikkelingen nemen we snelle actie in Europa en bepaalde andere markten om de kostenbasis aan te passen. Dat biedt ons ook een betere positie om te profiteren van toekomstige groeikansen.”

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin