Skip to content

Chinees Mengniu trekt stekker uit zuiveldeal met Lion

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Lion Dairy & Drinks bezit een groot aantal in Australië bekende zuivel- en drankenmerken zoals Big M, Daily Juice, Pura milk en onder licentie Yoplait-yoghurt. - Foto: AFP

Lion Dairy & Drinks bezit een groot aantal in Australië bekende zuivel- en drankenmerken zoals Big M, Daily Juice, Pura milk en onder licentie Yoplait-yoghurt. - Foto: AFP

Het Chinese Mengniu stopt de geplande overname van het Australische Lion Dairy & Drinks. Dat heeft de zuivelgigant bekendgemaakt. De deal, waarmee een bedrag van zo’n € 370 miljoen was gemoeid, werd in november 2019 aangekondigd.

Naast dertien productielocaties in Australië, waaronder twee joint ventures, bezit Lion Dairy & Drinks een groot aantal in Australië bekende zuivel- en drankenmerken zoals Big M, Daily Juice, Pura milk en onder licentie Yoplait-yoghurt. De onderneming, eigendom van het Japanse Kirin, is goed voor verwerking van jaarlijks 825 miljoen liter melk.

Recent maakte de Australische overheid bekend de overname mogelijk te willen blokkeren aangezien deze niet in nationaal belang van Australië zou zijn. De Australische mededingingsautoriteit gaf in februari nog aan geen bezwaren te zien.

Lees ook: Chinese zuivelgigant Mengniu slaat vleugels uit

Spanning China en Australië loop op

CNN meldt dat de spanning tussen China en Australië in de afgelopen maanden is opgelopen. Australië wil dat er een onderzoek komt naar de herkomst van het coronavirus en dat is tegen het zere been van China. Dit zet onder meer de handel tussen beide landen onder druk.

Mengniu zelf geeft als reden voor het afblazen van de deal dat niet aan alle voorwaarden voor overname kan worden voldaan. Beide partijen hebben op 24 augustus schriftelijk bevestigd de voorgestelde overname te beëindigen.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin