Doorgaan naar artikel

Compaxo-directeur teleurgesteld maar strijdbaar

Directeur Menno van der Post van varkensslachterij Compaxo zegt teleurgesteld te zijn dat de rechter hun eis heeft afgewezen van extra NVWA-keuringsartsen.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Compaxo-directeur Menno van der Post blijft moed houden dat hij op den duur meer varkens kan slachten. Hoe hij dat denkt te bereiken, daarover laat hij zich bewust even niet uit. - Foto: Henk Riswick premium

Compaxo-directeur Menno van der Post blijft moed houden dat hij op den duur meer varkens kan slachten. Hoe hij dat denkt te bereiken, daarover laat hij zich bewust even niet uit. - Foto: Henk Riswick

Directeur Menno van der Post van varkensslachterij Compaxo zegt teleurgesteld te zijn dat de rechter hun eis heeft afgewezen van extra NVWA-keuringsartsen.

Hierdoor kan het bedrijf vooralsnog niet het gewenste aantal varkens slachten. Compaxo wil dagelijks met twee ploegen in totaal zestien uur slachten. Vooralsnog is er niet meer menskracht bij de NVWA en KDS (Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector) om dagelijks tien uur te slachten. Volgens de rechter heeft de NVWA voldoende gedaan om meer keuringsartsen beschikbaar te hebben.

Flinke onderbezetting

Voor het vleesbedrijf heeft het tekort veel impact. Een grote verbouwing en uitbreiding is onlangs afgerond en het bedrijf beschikt over 2.400 vierkante meter extra werkruimte. Dit betreft onder meer koel- en verwerkingsruimte en een ontvangsthal voor de varkens. Wekelijks kan Compaxo zo nodig 30.000 varkens meer slachten dan voor de verbouwing, vertelt Van der Post. Dat zit er dus even niet in. Niettemin blijft Van der Post moed houden dat hij op den duur meer varkens kan slachten. Hoe hij dat denkt te bereiken, daarover laat hij zich bewust even niet uit. Van der Post: “Als ik daar iets over zeg, helpt ons dat niet om het doel te bereiken.”

Compaxo ruim een eeuw oud

Het familiebedrijf Compaxo bestond in 2021 100 jaar. In Gouda staat een vleesverwerkingsbedrijf van Compaxo. In Zevenaar slachten ze varkens. Voor de verbouwing kreeg het bedrijf wekelijks tussen de 31.000 en 36.000 varkens aan de haak.

Snel delen

Kees van Dooren
Kees van Dooren

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin