Doorgaan naar artikel

Tyson Foods wil Chinese pluimveetak verkopen

Tyson Foos, de op een na grootste vleesproducent ter wereld, wil zijn pluimveetak in China verkopen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van drie anonieme bronnen.

Geüpdatet op:
Nieuws
Food
Foto: Canva

Foto: Canva

Tyson Foods, de op een na grootste vleesproducent ter wereld, wil zijn pluimveetak in China verkopen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van drie anonieme bronnen.

Het is niet de eerste multinational die een Chinese activiteit in de etalage zet. Het zou bedrijven volgens banken moeite kosten om gewenste winsten binnen te halen te midden van tragere groei van de Chinese economie, de sterke lokale concurrentie of geopolitieke tegenwind.

Waarde nog niet duidelijk

Tyson Foods heeft de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs als adviseur aangetrokken bij de verkoop. Potentiële kopers zijn voorzien van de eerste informatie. Het is niet direct duidelijk welke waarde de Chinese pluimveeactiviteiten van Tyson vertegenwoordigen. De jaaromzet zou uitkomen op ongeveer $ 1,1 miljard.

Uitdagende Chinese markt

Zowel Tyson Foods als Goldman Sachs weigeren commentaar op vragen van Reuters. De anonieme bronnen geven niet aan waarom Tyson Foods de activiteiten wil verkopen. De Chinese vleesmarkt is steeds uitdagender geworden, waarbij de marges van veehouderijen de afgelopen twee jaar onder druk stonden als gevolg van de zwakke vraag tijdens de COVID-19-pandemie en hogere voerprijzen als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, zeggen analisten tegen Reuters.

Tegenvallende omzet- en winstcijfers

Ook presenteerde de onderneming eerder deze maand wat betreft het derde kwartaal tegenvallende omzet- en winstcijfers. De onderneming kondigde verder aan vier Amerikaanse fabrieken voor de verwerking van pluimveevlees te verkopen om de kosten te verlagen.

Tyson Foods

Tyson Foods opende in 2001 een eerste fabriek in China en is actief in de hele keten van fokken, slachten tot verwerking en distributie. De onderneming levert kip, rund- en varkensvlees en bewerkte voedingsmiddelen.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin