Skip to content

Dutch Food Week positief verbaasd over Bedank De Boer Dag

Bedank de boer dag, de dag waarop je waardering uit kunt spreken voor de boer met de hashtag #bdbd2022, is boven verwachting veel gedeeld.

Updated on:
Nieuws
Agri
Sustainable food
Foto: Dutch Food Week premium

Foto: Dutch Food Week

Bedank De Boer Dag, de dag waarop je waardering uit kunt spreken voor de boer met de hashtag #bdbd2022, is boven verwachting veel gedeeld. Dit laat stichting Dutch Food Week weten.

“Maak je klaar voor een sympathiek gebaar en doe mee met Bedank de Boer Dag 2022! Tot en met #BDBD2022 (15 oktober) zetten we alle boeren, tuinders, telers en vissers in het welverdiende zonnetje voor ’t harde werken en het zorgen voor ons voedsel”, riep de organisatie van Dutch Food Week op. In het kader van Dutch Food Week is ‘bedank de boer dag’ in het leven geroepen.

Zaterdag konden mensen via de hashtag #bdbd2022 op sociale media hun bedankje doen aan de boer. Vanuit Amerika is deze trend overgewaaid. Daar vieren ze ‘Thank a farmer day’ om de boeren te bedanken voor hun harde werk.

Filmpjes en foto’s over waardering voor boer

Met een foto, video of tekst delen mensen hun waardering voor de boer. “Dit is heel positief verlopen. Ik was verbaasd hoeveel boeren werden bedankt door mensen en bedrijven”, laat Bert van Wanrooij, woordvoerder van Dutch Food Week, weten.

Door mee te doen aan de actie waren prijzen te winnen. “Mensen hebben niet alleen boeren in het algemeen bedankt, ook zijn er specifieke boeren in het zonnetje gezet. Daarnaast hebben bedrijven filmpjes gemaakt om de boeren te bedanken.”

De organisatie is positief verrast hoe de week is verlopen. In 2020 was de stichting Dutch Food Week ‘op sterven na dood’. Dit jaar keek de organisatie opnieuw hoe er nieuw leven in kon worden inblazen. Dit is volgens van Wanrooij goed gelukt. Zijn hoogtepunt van deze week was de waardering-uitreiking. Hierbij vroeg de organisatie aan elke provincie om drie mensen te onderscheiden die zich het afgelopen jaar voor de versterking van de band tussen de boer en burgen hebben ingezet.

Van Wanrooij: “De prachtige woorden van de gedebuteerde Gert Harm ten Bolscher die de boeren toesprak en een boer in tranen die de ring in ontvangst nam, dat was prachtig om te zien. Tegenwoordig zijn er veel spanningen rondom de boer. Er is bij ons geen ruimte voor negatief geluid, het draait om positieve woorden en daden.”

Positieve flow

Daarnaast geeft Van Wanrooij aan dat de markt die werd gehouden tijdens de Dutch Food Week voor een positieve flow heeft gezorgd. “Het versterken van de band tussen boer en burger is nodig. Op de markt lieten boeren mensen voedsel proeven en werd bijvoorbeeld een appeltaart gemaakt met handgesneden appels. De Bedank De Boer Dag was van deze week een goede afsluiting.”

Snel delen

Lisa Sanders

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin