€ 100.000 crowdfunding voor lokaal voedsel

29-04 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

Voedselbedrijf Rechtstreex dat zich richt op lokaal voedsel heeft binnen 12 uur € 100.000 aan crowdfunding opgehaald om het voedselproject uit Rotterdam uit te breiden naar Den Haag.

Via crowdfundingplatform CrowdAboutNow wist het initiatief met hulp van 52 investeerders het maximale doelbedrag van de lening van € 100.000 binnen te halen. De investeerders krijgen hun lening na zestig maanden terugbetaald met een rendement van 4% per jaar. Gemiddelde werd per investeerder € 1.960 geleend. Rechtstreex verwacht nu vanaf half mei een lokaal Haags assortiment etensboodschappen te kunnen gaan leveren aan klanten.

Als alternatief voor de supermarkt

Rechtstreex werkt sinds 2013 in Rotterdam aan een transparante lokale voedselketen als alternatief voor de supermarkt. Ruim 2.000 mensen bestellen wekelijks hun voedsel bij ruim 100 lokale boeren en voedselproducenten. ‘Met de groei van de Haagse afhaalpunten werd het tijd om een volledig Haags assortiment en nieuw distributiecentrum te openen’, aldus de initiatiefnemers.

Ondanks de lage basisrente is financiering van bedrijven niet makkelijker geworden. Lees meer over (alternatieve) financiering op de themapagina

Vermaas
Mariska Vermaas RedacteurBeheer

3/3 artikelen over | Registreer voor meer artikelen